Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ

 • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

  Εργαζόμαστε με εξωστρέφεια και καινοτόμο πνεύμα

  Η Αλάτι Δαδακαρίδης ΑΕ αποτελεί μία από τις σημαντικότερες πηγές άλατος βιομηχανικής χρήσης με δυναμική παρουσία στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Είμαστε μία ελληνική οικογενειακή επιχείρηση τεσσάρων γενεών, που δραστηριοποιείται στην επεξεργασία και το εμπόριο άλατος, από το 1912.

  tautothta.jpg

  Η έδρα της εταιρείας βρίσκεται σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις, 24.000 τ.μ., στον Λαγκαδά της περιφέρειας Θεσσαλονίκης. Τα προϊόντα επεξεργασμένου, ακατέργαστου και ανακρυσταλλωμένου άλατος, που παράγουμε καλύπτουν περισσότερες από 10.000 εφαρμογές για ποικίλους κλάδους της οικονομίας και η δυναμικότητα της εταιρείας ξεπερνά τους 100.000 τόνους ετησίως. Σήμερα, ένα υψηλό μερίδιο της εγχώριας αγοράς άλατος βιομηχανικής χρήσης ανήκει στην Αλάτι Δαδακαρίδης ΑΕ, ενώ το 60% της παραγωγής προορίζεται για αγορές του εξωτερικού.

  Με αυτή την ξεχωριστή εξειδίκευση και σωρευμένη τεχνογνωσία δουλεύουμε και δε σταματάμε να αναπτύσσουμε νέα καινοτόμα προϊόντα και λύσεις για κάθε επαγγελματικό κλάδο που χρειάζεται αλάτι, προσφέροντας πάντα, την καλύτερη σχέση ποιότητας – τιμής.

 • ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

  Είμαστε ειδικοί στο αλάτι βιομηχανικής συσκευασίας.

  ioe-1.png  Τι κοινό έχουν μία κονσερβοποιεία αλιευμάτων στο Σεράγεβο με ένα ξενοδοχείο στη Ρόδο, μία βιομηχανία παραγωγής απορρυπαντικών στη Σόφια, με ένα βυρσοδεψείο στο Βελιγράδι, ένα τυροκομείο στα Σκόπια με ένα υπερμάρκετ πρώτων υλών στο Αμβούργο, ένας ειδικός στη συντήρηση πισίνας στη Νυρεμβέργη με μία ελαιουργεία στην Καλαμάτα; Όλοι έχουν μία κοινή ανάγκη για προϊόντα άλατος βιομηχανικής χρήσης με εξαίρετη σχέση ποιότητας-τιμής. Η εταιρεία Αλάτι Δαδακαρίδης ΑΕ μπορεί να απαντήσει αξιόπιστα και εγγυημένα σε αυτή την ανάγκη.

  Έχουμε το προνόμιο να εξυπηρετούμε πολύ διαφορετικές αγορές και βιομηχανίες. Αυτό μας κινητοποιεί να αναζητούμε τις καλύτερες λύσεις για κάθε ένα από τα πεδία στα οποία δραστηριοποιούμαστε. Μας επιτρέπει προσαρμόζουμε την παραγωγή μας σε απαιτήσεις μικρής ή μεγάλης κλίμακας, να εμπλουτίζουμε την τεχνογνωσία μας και να ανταποκρινόμαστε σε έκτακτες ανάγκες και προδιαγραφές διαφορετικών κλάδων. Μας βοηθά να είμαστε δημιουργικοί, γρήγοροι και αποτελεσματικοί.

  Παράγουμε και εμπορευόμαστε προϊόντα επεξεργασμένου, ακατέργαστου και ανακρυσταλλωμένου άλατος φτάνοντας τους 100.000 τόνους ανά έτος, καλύπτοντας ένα σημαντικό μερίδιο στην ελληνική αγορά, ενώ παράλληλα εξάγουμε τα προϊόντα μας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και σε χώρες της ανατολικής Μεσογείου, εξυπηρετώντας πολλούς τομείς της βιομηχανίας και επαγγελματικούς κλάδους:

  • Βιομηχανίες παρασκευής και τυποποίησης τροφίμων (ξηροί καρποί, ελιές, καρυκεύματα, αρτοποιία, μαζική εστίαση, ζαχαροπλαστεία, κονσερβοποιίες)
  • Ιχθυοπαραγωγή και ιχθυοκαλλιέργειες
  • Βαφεία-φινιριστήρια υφασμάτων και βιοτεχνίες ρούχων
  • Αγροκτηνοτροφικές μονάδες
  • Βυρσοδεψεία
  • Κοσμετολογία και φαρμακοβιομηχανία
  • Αποσκλήρυνση νερού, και πισίνες
  • Εκχιονισμοί

  Τα δίκτυο εξαγωγών μας στην Ευρώπη περιλαμβάνει αυτή τη στιγμή τις εξής χώρες: Κύπρο, Αλβανία, Βόρεια Μακεδονία, Βοσνία και Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Κοσσυφοπέδιο, Μάλτα, Ρουμανία, Πολωνία, Γερμανία, Τσεχία, Μολδαβία, Σερβία, Ουγγαρία. Οι συνεργασίες αυτές οχυρώνουν την εταιρεία σε περιόδους σαρωτικών αλλαγών, επιβεβαιώνουν την ποιότητα των προϊόντων που παράγουμε και μας δίνουν ώθηση, να επεκτείνουμε τη δραστηριότητα και να εξελίξουμε την ιστορία μας.

 • ΑΠΟ ΤΟ 1912

  Βήματα ουσίας, βήματα μπροστά

  Η ιστορία της εταιρείας Αλάτι Δαδακαρίδης Α.Ε. ξεκινά πριν από σχεδόν 110 χρόνια. Ήταν το 1912, όταν ο Κωνσταντίνος Δαδακαρίδης, με καταγωγή από τα Άβδηρα Θράκης, έγινε αλυκάριος και έμπορος άλατος στη Θεσσαλονίκη.

  Η μικρή μονάδα χειρωνακτικής επεξεργασίας, που δημιούργησε στην περιοχή Λαδάδικα, έφερνε αλάτι από τις αλυκές Αγγελοχωρίου και τροφοδοτούσε τις επιχειρήσεις της πόλης και των περιχώρων. Χάρη στη γνήσια αξία του αλατιού, η οικογένεια επιβίωσε στην κατοχή. Με το μάθημα αυτής της σκληρής εποχής, μια βαθιά εκτίμηση για τα δώρα της φύσης και πολλή δουλειά, η εταιρεία Αλάτι Δαδακαρίδης Α.Ε. πορεύτηκε ουσιαστικά και αθόρυβα μέσα στην επιχειρηματική ιστορία της Ελλάδας.

  Κατά τη δεκαετία του ’80 πρωτοπορεί, ενώνοντας τις δυνάμεις της με σημαντικές επιχειρήσεις της Ευρώπης. Έτσι, προσφέρει καλύτερη τιμολογιακή πολιτική και υψηλότερη ποιότητα εξυπηρέτησης στους πελάτες της, αποκτά μεγαλύτερη εξειδίκευση και προωθεί τις αρχές του θεμιτού ανταγωνισμού, ανοίγοντας τους ορίζοντες της ελληνικής αγοράς και της βιομηχανίας άλατος.


  Σήμερα, η Αλάτι Δαδακαρίδης ΑΕ είναι μία μεγάλη βιομηχανική μονάδα με σύγχρονες εγκαταστάσεις στην περιοχή του Λαγκαδά Θεσσαλονίκης. Η σκυτάλη από τον ιδρυτή πέρασε διαδοχικά στα νεότερα μέλη της οικογένειας, φέρνοντας κάθε φορά, ό,τι πιο σύγχρονο στην παραγωγή και στη διοίκηση.

  Με το προνόμιο μίας ξεχωριστής και ισχυρής εταιρικής κουλτούρας που οικοδομήθηκε πάνω στην κληρονομιά και τον διαγενεακό χαρακτήρα της εταιρείας, η Αλάτι Δαδακαρίδης ΑΕ κλείνει το 2022, έναν αιώνα και μια δεκαετία και προχωρά προς το μέλλον επιδιώκοντας να κάνει πάντα, βήματα ουσίας.

  ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ

  • Ο Κωνσταντίνος Δαδακαρίδης, ιδρύει την εμπορική επιχείρηση, με αντικείμενο αποικιακά, ακατέργαστο αλάτι, λάδια Κρήτης, σπίρτα και σαπούνια.

  • Ο Αργύρης Δαδακαρίδης ξεκινά τη χειρωνακτική συσκευασια κτηνοτροφικού άλατος.

  • Ο Θεμιστοκλής Δαδακαρίδης ιδρύει εργαστήριο επεξεργασίας άλατος στη Βιομηχανική Περιοχή της Δυτικής Θεσσαλονίκης.

  • Κατασκευάζεται η νέα σύγχρονη βιομηχανική μονάδα στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης.

  • Συνεργασία με τη SALINS και άνοιγμα στις αγορές του εξωτερικού.

  • Επεκτείνεται η εξαγωγική δραστηριότητα και ξεκινά η συνεργασία με τη μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής άλατος στην Ευρώπη K&S (πρώην ESCO), η οποία φημίζεται για τη σταθερή ποιότητα των προϊόντων της και την πρωτοπορία της στην επεξεργασία άλατος και στην παραγωγή προϊόντων αυτού.

  • Η Τέτα Δαδακαρίδου αναλαμβάνει τη διοίκηση της εταιρείας.

  • Εγκαθίσταται η πρώτη πλήρως αυτοματοποιημένη γραμμή συσκευασίας και παλετοποιησης με δυναμικότητα 600 σακιά την ώρα.

  • Εγκαθίσταται η γραμμή ιωδίωσης με ΚΙΟ3 που συμβάλει στην περαιτέρω αύξηση των εξαγωγών στα Βαλκάνια.

  • Κλείνεται συμφωνία συνεργασίας με την μεγαλύτερη χονδρεμπορικη και εισαγωγική εταιρεία διανομής άλατος στην Βουλγαρία για την συσκευασία με δικό τους λογότυπο για την διανομή άλατος στις βιομηχανικές μονάδες της χώρας (KODAG).

  • Εγκαθίστανται η δεύτερη αυτόματη γραμμή συσκευασίας – παλετοποιησης που αυξάνει την δυναμική συσκευασία κατά 600 σακιά την ώρα επιπλέον.

  • Δημιουργία νέας στεγασμένης αποθήκης για τα προϊόντα εμπορίας χωρητικότητας 1000 τονων προϊόντων, προσδίδοντας στην εταιρεία επιπλέον ευελιξία.

  • Δημιουργία σύμπραξης με εταιρεία διανομής άλατος στην Αθήνα και στην Νότια Ελλάδα που αποφέρει αύξηση κατά 25% των διακινουμένων προϊόντων.

  • Αυξάνεται το προσωπικό που εμπλέκεται στην παραγωγή κατά 50%.

  • Ενεργοποιείται η δυνατότητα παραγωγής σε 2 βάρδιες με σκοπό των διπλασιασμό της παραγωγής του επεξεργασμένου άλατος.

  • Ολοκληρώνεται η εγκατάσταση και λειτουργία της 3 αυτόματης γραμμής συσκευασίας και πολτοποίησης με αύξηση της συσκευαστικής ικανότητας κατά 800 σακιά την ώρα επιπλέον.

 • ΥΠΟΔΟΜΗ

  Ενσωματώνουμε στη λειτουργία μας ό,τι απαντάει στις ανάγκες σας

  Από το 1978, η Αλάτι Δαδακαρίδης ΑΕ λειτουργεί σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις που εκτείνονται σε μία έκταση 24 στρεμμάτων και στεγάζουν τα γραφεία διοίκησης, τη σκεπαστή αποθήκη ακατέργαστου άλατος και πρώτων υλών, το μηχανουργείο, το τμήμα ποιοτικού ελέγχου και παραγωγής και τις αποθήκες προμηθειών και τελικών προϊόντων, όπου γίνονται η παλετοποίηση και η φόρτωση των εμπορευμάτων.

  ypodomh.jpg


  Εδώ, στο εργοστάσιο υποδεχόμαστε την επιλεγμένη πρώτη ύλη που παραλαμβάνει ο ιδιόκτητος γερανός της εταιρείας στο λιμάνι και παραδίδουν στο εξειδικευμένο προσωπικό τα φορτηγά του στόλου μας.

  Για εμάς, στην Αλάτι Δαδακαρίδης ΑΕ η αναβάθμιση της υποδομής και ο διαρκής εκσυγχρονισμός είναι ενσωματωμένα στην επιχειρηματική μας στρατηγική. Οι νέες επενδύσεις που κάνουμε στον ψηφιακό μετασχηματισμό της εταιρείας, η εγκατάσταση σύγχρονων εφαρμογών για την ηλεκτρονική διαχείριση και εξυπηρέτηση των πελατών μας και τα σύγχρονα μέσα επικοινωνίας καθιστούν τη λειτουργία μας εξωστρεφή, αξιόπιστη και βιώσιμη και μας επιτρέπουν να είμαστε ευέλικτοι, ώστε να απαντάμε αξιόπιστα στις ειδικές σας απαιτήσεις και προδιαγραφές, να ανταποκρινόμαστε γρήγορα σε έκτακτες ανάγκες και να προσφέρουμε την καλύτερη σχέση ποιότητας – τιμής.

 • ΠΑΡΑΓΩΓΗ

  Ελέγχουμε κάθε στάδιο, προσφέρουμε απόλυτη ευελιξία.

  Η πρωτογενής ύλη από διάφορες αλυκές της Μεσογείου περιλαμβανομένου και της Ελλάδας, που παλαιότερα ερχόταν, όπως ακριβώς την πρόσφερε η φύση, σήμερα, έρχεται μετά από μερική επεξεργασία, όπως κοσκίνισμα, πλύσιμο και απαλλαγή από αλατόπετρες. Γι’ αυτό και η επιλογή των προμηθευτών μας γίνεται με τα αυστηρότερα κριτήρια.

  paragogh.jpg

  Κάθε στοιχείο και δομή της λειτουργίας μας απαντά στις ειδικές σας ανάγκες για καλύτερη σχέση ποιότητας-τιμής και συγκεκριμένες προδιαγραφές και λειτουργεί υπό συνεχή τήρηση πιστοποιημένων διαδικασιών και ελέγχου ποιότητας των προϊόντων τόσο κατά την παραλαβή όσο και στα διάφορα στάδια επεξεργασίας και τυποποίησης τους.

  Η παραγωγή πραγματοποιείται μέσα από ένα κλειστό κύκλωμα τριών σταδίων, ξήρανσης – αποθήκευσης – συσκευασίας, με εφτά μαγνήτες σε διαφορετικά σημεία της διαδικασίας που μας επιτρέπει να προσφέρουμε την καλύτερη ποιότητα άλατος, χωρίς την προσθήκη χημικών ή άλλων βλαβερών ουσιών. Το σύστημα αποτελείται από τελευταίας τεχνολογίας μηχανολογικό εξοπλισμό υψηλής δυναμικότητας, με δεσμευση της διοικησης για συνεχη βελτιωση, και αποτελείται από:

  • γραμμή πλύσης θαλασσινού άλατος
  • 2 γραμμές ξήρανσης 12 και 10 τονων την ωρα και μια εφεδρικη γραμμη δυναμικοτητας επισης 10 τονων την ωρα
  • κόσκινο παραγωγικότητας 20 τόνων την ώρα
  • 2 σφυρόμυλους
  • 5 σπαστήρες
  • 5 σιλό τροφοδοσίας άλατος
  • 9 σιλό αποθήκευσης ψημένου άλατος
  • γραμμή ιωδίωσης ψημένου, αλλά και ακατέργαστου άλατος
  • 3 αυτόματες συσκευαστικές μηχανές για 30 και 25κγ σακι, τεχνολογιας FFS & open mouthbag, συνολικης δυναμικοτητας 2.000 σακων την ωρα
  • 2 αυτόματα παλετοποιητικά και τυλιχτικά παλετών
  • 1 συσκευαστική μηχανή για σακί 5 και 10 κιλών
  • Όλα τα παραπάνω μας επιτρέπουν :

  1. Να διαθέτουμε:

  • τουλάχιστον 9 βασικές κοκκομετρικές ποιότητες καθαρού άλατος,
  • τουλάχιστον 3 κοκκομετρικές ποιότητες ψημένου βιομηχανικού άλατος,
  • 3 κοκκομετρικές ποιότητες υψηλής καθαρότητας ακατέργαστου άλατος

  2. Να είμαστε η μοναδική εταιρεία στην Ελλάδα που χρησιμοποιεί το ιωδικό κάλιο για την ιωδίωση του θαλασσινού άλατος (που προορίζεται αποκλειστικά για εξαγωγές)

  3. Να μπορούμε να συσκευάσουμε σε τέσσερις γραμμές παραγωγής ταυτόχρονα και απρόσκοπτα:

  • κατεργασμένο αλάτι σε σακί (30-25Κγ) ή/και σε big bag,
  • ψημένο βιομηχανικό αλάτι σε σακί (30-25Κγ) ή/και σε big bag,
  • συσκευασμένο αλάτι σε σακί (10-5Κγ)
  • ακατέργαστο αλάτι σε σακί (30-25Κγ) ή/και σε big bag,

  Και όλα αυτά είτε με το δικό μας λογότυπο είτε ως ιδιωτική ετικέτα (PL) για τη δική σας εταιρεία.

 • ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

  Το αλάτι διδάσκει

  Φυσικό και πολυδύναμο. Η απουσία του “φωνάζει” και η παρουσία του επιτάσσει μέτρο και εμπνέει σεβασμό σε ό,τι μας δίνεται απλόχερα από τη γη, τον αέρα, το νερό. Το αλάτι είναι πηγή ζωής. Για μας, στην Αλάτι Δαδακαρίδης ΑΕ, αποτελεί εκτός από το προϊόν μας, την αξιακή βάση της επιχειρηματικής μας διαδρομής και δομικό στοιχείο της εταιρικής μας κουλτούρας. Συνέπεια, ευελιξία, ζωή, κληρονομιά - με αυτές τις αρχές, εμπνευσμένες από το ίδιο το αλάτι, πορευόμαστε και στεκόμαστε ακέραιοι απέναντι στον επιχειρηματικό μας σκοπό και τον κοινωνικό μας ρόλο.

  Συνέπεια

  Σε έναν κόσμο που αλλάζει ραγδαία, θέλουμε ο λόγος μας να αποτελεί συμβόλαιο. Η συνέπεια για εμάς, στην Αλάτι Δαδακαρίδης ΑΕ αποτελεί ένα σταθερό σημείο επιδίωξης και αναφοράς για τις επιχειρήσεις που μας εμπιστεύονται, τους συνεργάτες και τους εργαζόμενούς μας, αλλά και έναν δυναμικό μηχανισμό αυτοβελτίωσης, αδιάκοπης μάθησης και υπεύθυνης δράσης, που μας κάνει πιο ανταγωνιστικούς σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

  Ευελιξία

  Προσαρμόζουμε την παραγωγή μας στις ειδικές ανάγκες των πελατών μας και αφιερώνουμε χρόνο στον εντοπισμό της κατάλληλης συνταγής και της ειδικής επεξεργασίας που απαιτείται, προκειμένου κάθε εταιρεία που μας αναθέτει την τροφοδοσία της να έχει το αλάτι που χρειάζεται, τη σωστή αλατότητα, την κατάλληλη κοκκομετρική σύσταση, τις προδιαγραφές που καλύπτουν απόλυτα τις επιλογές της. Όλα γίνονται με σύμφωνα εμπιστευτικότητας, αμεσότητα και ουσιαστική επικοινωνία.

  Ζωή

  Ό,τι έχει αληθινή αξία περικλείεται σε αυτή τη μικρή λέξη. Γεννά και τροφοδοτεί την επιθυμία μας για πρόοδο και συμμετοχή. Ό,τι κάνουμε θέλουμε να υπηρετεί τη ζωή. Αυτή είναι η ουσία και το μέτρο μας για κάθε προϊόν που παράγουμε, για τους ανθρώπινους δεσμούς που αναπτύσσουμε και υπηρετούμε, για τη θέση που αξιώνουμε να έχουμε μέσα στην κοινωνία και το περιβάλλον, όπου δραστηριοποιούμαστε.

  Κληρονομιά

  Στην Αλάτι Δαδακαρίδης ΑΕ συνδυάζουμε τον οικογενειακό χαρακτήρα με τον σταθερό εκσυγχρονισμό στη λειτουργία μας και την εφαρμογή τεχνολογικών και διοικητικών εξελίξεων. Η κληρονομιά δεν αφορά μόνο τη σχέση μας με το παρελθόν, είναι κίνητρο στο σήμερα, για να διαφυλάξουμε όσα παραλάβαμε και όσα θα παραδώσουμε στο μέλλον. Για εμάς αυτό είναι ο μόνος σίγουρος δρόμος για μακροημέρευση και πρόοδο.

  Αποστολή & Όραμα

  Επιχειρούμε σε απαιτητικές τοπικές και διεθνείς αγορές. Στηριζόμαστε στους ανθρώπους μας. Επιδιώκουμε διαρκώς, τη δημιουργία αξίας για τους πελάτες μας, για το ανθρώπινο δυναμικό μας και την ελληνική οικονομία.

  Όραμά μας είναι να γίνουμε η κορυφαία πηγή άλατος βιομηχανικής χρήσης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, με σεβασμό για το περιβάλλον και την κοινωνία και με επιτεύγματα που θα εμπνεύσουν και θα στηρίξουν τις επόμενες γενιές.

 • CORPORATE RESPONSIBILITY

  We are passionate about involvement and empowerment

  We think salt is not just a product, but a carrier of culture and family tradition. It is our way to participate in society and to reflect the power this “white gem” gives us in business.

  csr-6Vz4D.png

  Therefore, Dadakarides Salt S.A. facilities are always open to students and their teachers. We promote zero waste, circular operation and we seek to further develop it, by working with environmental organizations that can us minimize our footprint on Earth.

  We also support all educational activities related to salt and actively participate in efforts, such as the establishment and operation of the Salt Museum in Messolonghi. We are proud of this contribution and collaboration with the dedicated initiators of the museum, who gave a home to one of the great pieces of the history and economy of our country.

  Supporting the Salt Museum also brought us closer to the Goulandris Museum of Natural History, where we contribute to the visitors' educational tour with rare types of salt, historical documents and informational material. At the same time, together with the Child's Smile, one can find us at the gift shop of the museum, with garments and delicious chocolates made by Mina Apostolidi, who support the purposes of the organization.

  With the Smile of the Child, as well as with other organizations, social grocery stores, community groups, municipalities and charitable associations, we have consolidated our cooperation, by covering heating, food and housing needs of persons in need. We think salt is power and we are committed to give this empowerment to everyone we can.